actueel     |     werken bij hvt     |    Nederlands  Francais    
             
  Hunter & Van Twist   Home      Producten      Service en onderhoud     Onderdelen     Contact    
             
       
  Telefoonnummer
   
   
     
 

Noodstroomaggregaat

 
     
       
   
     
  Begrippenlijst  
     
       
   

Uitleg over noodstroomaggregaten


Noodstroomaggregaat: wat is het, hoe werkt het en waar koop het ik? Op deze pagina leest u hier meer over.

Het noodstroomaggregaat, ofwel noodaggregaat wordt veel gebruikt als noodstroomvoorziening. Een noodstroomaggregaat is een generator (wekt stroom op) en motor (aandrijving van de generator) in één. Het noodaggregaat kan zelfstandig stroom opwekken en in de vorm van een generatorset dienen als noodstroomleverancier. Op het moment dat elektriciteitsnet uitvalt, neemt het noodstroomaggregaat het leveren van stroom voor zijn rekening. Dit is bijvoorbeeld in het ziekenhuis of datacenter het geval. In een ziekenhuis is een goede noodstroomvoorziening van levensbelang. In geval van een stroomstoring mag medische apparatuur in geen geval uitvallen. Ook in andere sectoren wordt noodstroom steeds belangrijker. Een bedrijf waarvan de productie stil komt te liggen door stroomuitval lijdt namelijk onmiddellijk financiële schade.


Dieselaggregaten


Het diesel aggregaat is een veel voorkomende noodstroomaggregaat. Dit is een combinatie van een generator met een dieselmotor. Dit aggregaat is over het algemeen zuinig en geschikt om 230V tot 400V en 3000W tot 6000W op te wekken. Daarnaast bestaat er nog zoiets als een ‘dieselfluisteraggregaat’. Dit is een stille diesel aggregaat die vaak gebruikt wordt bij evenementen en festivals. Het stille aggregaat produceert minder geluid en dat heeft zo zijn voordelen. Behalve op diesel, zijn er ook aggregaten op benzine en gas.

Noodstroomaggregaat kopen


Wanneer u op zoek bent naar een noodstroomaggregaat of een generatorset, dan hoeft u niet verder te zoeken. Bij Hunter & van Twist leveren we kwalitatief hoogwaardige generatorsets voor verschillende toepassingen. Neem bijvoorbeeld de FG Wilson generator. Met het juiste stroomaggregaat, vooral één van dit niveau, bent u er altijd van verzekerd dat u op ieder gewenst moment kunt blijven opereren. De FG Wilson generatoren worden voornamelijk gebruikt in de industrie, maar uiteraard heeft Hunter & van Twist ook voor de marine en voor noodstroom uitstekende diesel generatoren.
 
Begrippenlijst kvt

Overzicht

Lees meer Begrippenlijst

   
            
                       
    Snelle links   Bezoek ook onze websites over:     Contact    
                       
   
Dieselmotoren
Generatorsets
Scheepsmotoren
Kwaliteit
Duurzaamheid
Begrippenlijst
 
Mobiele generatoren
 
Noodstroomonderhoud
   
Locatie Helststraat 49/51
  (unit 11)
  B-2630 Aartselaar
Telefoonnummer +32(0)3 - 820 55 60
Mail info[at]hunter.be
   
Linkedin Blijf op de hoogte!
   
              Driehoek Driehoek      
         
    © Hunter & Van Twist   |   Disclaimer   |   Algemene inkoop- en verkoopvoorwaarden   |   Webdesign: Devaca