actueel     |     werken bij hvt     |    Nederlands  Francais    
             
  Hunter & Van Twist   Home      Producten      Service en onderhoud     Onderdelen     Contact    
             
       
  Telefoonnummer
   
   
     
 

Dieselbacterie

 
     
       
   
     
  Begrippenlijst  
     
       
   

Bacterie in de dieselmotor


De dieselbacterie vormt een grote bedreiging voor uw dieselmotor. Hij leeft op de bodem van de brandstoftank van de dieselmotor en ziet zijn leefomgeving met de opkomst van biodiesel steeds aantrekkelijker worden. De dieselbacterie is niet met het blote oog waar te nemen. Als u op de bodem van de brandstoftank of in brandstoffilters een soort zwarte elastische blubber aantreft, mag u ervan uitgaan dat de dieselbacterie aanwezig is in uw dieselmotor. Dit kan schade veroorzaken aan bvb injectoren en filters. Als injectoren slecht werken leidt dat tot verkeerde brandstofnevel. Deze koelt normaliter de zuigers van de motor, maar in het geval van slecht werkende injectoren raken deze oververhit. Het resultaat is beschadigde of zelfs kapotte zuigers.


Oorzaak dieselbacterie


Dieselbrandstof bevat standaard al een groot aantal bacteriën. Dat het tegenwoordig bij wet verplicht is om 10% biodiesel toe te voegen, zorgt er dus voor dat de bacterie beter kan overleven. Biobrandstof neemt namelijk water op en dat is een belangrijke oorzaak van het ontstaan van de dieselbacterie. In een niet volle brandstof tank zit altijd vochtige lucht en biodiesel neemt dat vocht op. De bacterie bevindt zich op de scheidingslijn tussen het water en de diesel. Het door biobrandstof aangetrokken water zakt naar de bodem van de brandstoftank en daar ontstaat dan ook de bacterie. Alle de dode bacteriën en hun geproduceerde afval zakken naar de bodem van de brandstoftank en vormen samen een soort kleverige salpeterzuurhoudende substantie, die ook corrosie in het brandstofsysteem veroorzaakt.


Voorkomen dieselbacterie


U kunt enkele zaken ondernemen om de dieselbacterie te onderdrukken. Allereerst kunt u de brandstoffilters vervangen en de brandstofleidingen reinigen met schone diesel. Verder kunt u, indien mogelijk, de brandstoftank schoonmaken. U verwijdert het vuil en water uit de brandstoftank. Tot slot raden wij u aan om bij een volle tank diesel een additief te gebruiken tegen de dieselbacterie. Let op: dit is geen bacteriedodend middel, maar eerder een bacterie-onderdrukkend middel.  
 
Begrippenlijst kvt

Overzicht

Lees meer Begrippenlijst

   
            
                       
    Snelle links   Bezoek ook onze websites over:     Contact    
                       
   
Dieselmotoren
Generatorsets
Scheepsmotoren
Kwaliteit
Duurzaamheid
Begrippenlijst
 
Mobiele generatoren
 
Noodstroomonderhoud
   
Locatie Helststraat 49/51
  (unit 11)
  B-2630 Aartselaar
Telefoonnummer +32(0)3 - 820 55 60
Mail info[at]hunter.be
   
Linkedin Blijf op de hoogte!
   
              Driehoek Driehoek      
         
    © Hunter & Van Twist   |   Disclaimer   |   Algemene inkoop- en verkoopvoorwaarden   |   Webdesign: Devaca