actueel     |     werken bij hvt     |    Nederlands  Francais    
             
  Hunter & Van Twist   Home      Producten      Service en onderhoud     Onderdelen     Contact    
             
       
  Telefoonnummer
   
   
     
 

Diesel generator

 
     
       
   
     
  Begrippenlijst  
     
       
   

Wat is een diesel generator?


Een diesel generator is een combinatie van een dieselmotor en generator. Voor diesel generator wordt ook vaak de term diesel aggregaat of dieselaggregaat gebruikt. Ondanks een klein technisch verschil wordt er in de praktijk vaak hetzelfde mee bedoeld. Een generator is de algemene benaming voor een machine die mechanische energie, binnenkomend via een draaiende as, omzet in elektrische energie. Die draaiende as wordt aangedreven door een motor. In dit geval een dieselmotor. Vaak worden diesel generatoren of generatorsets gebruikt op locaties waar geen toegang is tot het elektriciteitsnet, bijvoorbeeld bij evenementen of op schepen.


Diesel generator als noodstroomgenerator


Noodstroomvoorziening is onmisbaar geworden. Een ziekenhuis is in deze misschien het beste voorbeeld. Op het moment dat daar de elektriciteit uitvalt werkt ook alle medische apparatuur in het ziekenhuis niet en komt de veiligheid van patiënten onmiddellijk in gevaar. Het is op zo’n moment belangrijk dat noodgeneratoren de stroomvoorziening in stand houden om levensbedreigende situaties te voorkomen. Diesel generatoren zijn zeer geschikt als noodstroomvoorziening, omdat ze door middel van een dieselmotor zelfstandig stroom genereren.

Uiteraard is elk ziekenhuis voorzien van een goedwerkende noodstroomvoorziening, maar in andere sectoren wordt een constante stroomvoorziening vaak onderschat. Een bedrijf dat te kampen heeft met een stroomstoring en geen beroep kan doen op een noodstroomvoorziening lijdt onmiddellijk economische schade. Kortom, zonder noodstroomaggregaat ligt het dagelijks leven bij een stroomstoring stil.


Kopen van een diesel generator


Wanneer u op zoek bent naar diesel generatoren, of een generatorset, dan hoeft u niet verder te zoeken. Bij Hunter & Van Twist leveren we kwalitatief hoogwaardige generatorsets voor verschillende toepassingen. Neem bijvoorbeeld de FG Wilson generator. Met de juiste stroom generator, vooral één van dit niveau, bent u er altijd van verzekerd dat u op ieder gewenst moment van elektriciteit voorzien blijft. De FG Wilson generatoren worden voornamelijk gebruikt in de industrie, maar uiteraard heeft Hunter & Van Twist ook voor de marine en voor noodstroominstallaties uitstekende diesel generatoren.  
 
Begrippenlijst kvt

Overzicht

Lees meer Begrippenlijst

   
            
                       
    Snelle links   Bezoek ook onze websites over:     Contact    
                       
   
Dieselmotoren
Generatorsets
Scheepsmotoren
Kwaliteit
Duurzaamheid
Begrippenlijst
 
Mobiele generatoren
 
Noodstroomonderhoud
   
Locatie Helststraat 49/51
  (unit 11)
  B-2630 Aartselaar
Telefoonnummer +32(0)3 - 820 55 60
Mail info[at]hunter.be
   
Linkedin Blijf op de hoogte!
   
              Driehoek Driehoek      
         
    © Hunter & Van Twist   |   Disclaimer   |   Algemene inkoop- en verkoopvoorwaarden   |   Webdesign: Devaca