actueel     |     werken bij hvt     |    Nederlands  Francais    
             
  Hunter & Van Twist   Home      Producten      Service en onderhoud     Onderdelen     Contact    
             
       
  Telefoonnummer
   
   
     
 

Aggregaat

 
     
       
   
     
  Begrippenlijst  
     
       
   

Wat is een aggregaat?


Een aggregaat is eigenlijk een generator, ook wel alternator genoemd, die aangedreven wordt door een motor. Een aggregaat wordt gebruikt voor het genereren van stroom op het moment dat er ergens geen (of geen constante) stroomvoorziening aanwezig is. Denk aan een festival ergens op afgelegen locatie of een weiland. Aggregaten worden daarnaast ook gebruikt als noodstroomvoorziening bij bijvoorbeeld ziekenhuizen en datacenters op het moment dat het elektriciteitsnet wegvalt. We onderscheiden vier soorten aggregaten met verschillende eigenschappen:

Lees meer Fluisteraggregaat (benzine, 230V, levert tot 1000W en is stil en zuinig)
Lees meer Benzineaggregaat (benzine, 230V/400V, levert 1000W tot 6000W, ook geschikt voor apparatuur die krachtstroom nodig heeft)
Lees meer Dieselaggregaat (diesel, 230V/400V, levert 3000W-6000W)
Lees meer Dieselfluisteraggregaat (diesel, 400v, laag geluidsniveau, geschikt voor evenementen, wegenbouw en bouwwerven)

In een ziekenhuis is continue beschikbaarheid van energie een vereiste en daarom zijn aggregaten belangrijk als het gaat om veiligheid van patiënten.


Hoe werkt een aggregaat?


Een aggregaat genereert stroom. De term aggregaat beslaat de complete machine, waaronder de aandrijver en opwekker. De opwekker in een aggregaat is dus de generator. Dikwijls wordt de term generator als synoniem gebruikt voor een aggregaat, maar eigenlijk is een generator dus een onderdeel van het aggregaat. Een generator is de algemene benaming voor een machine die mechanische energie via een draaiende as omzet in elektrische energie. Die draaiende as wordt aangedreven door een motor. Je kan een generator vergelijken met een dynamo van een fiets. Zonder de aandrijver, in dit geval de kracht die de fietser levert in spierkracht, kan er geen stroom opgewekt worden. De samenbouw van de generator en de motor vormen samen het aggregaat.


Aggregaat kopen


Bent u op zoek naar een aggregaat/generator, ook wel generatorset genoemd? Overweeg dan een FG Wilson generatorset! Met de juiste stroomgenerator, vooral één van dit niveau, bent u er altijd van verzekerd dat u op elk gewenst moment van elektriciteit voorzien blijft. De FG Wilson generatoren worden voornamelijk gebruikt in de industrie, maar Huner & Van Twist heeft ook voor de marine en voor noodstroom uitstekende generatoren.
 
Begrippenlijst kvt

Overzicht

Lees meer Begrippenlijst

   
            
                       
    Snelle links   Bezoek ook onze websites over:     Contact    
                       
   
Dieselmotoren
Generatorsets
Scheepsmotoren
Kwaliteit
Duurzaamheid
Begrippenlijst
 
Mobiele generatoren
 
Noodstroomonderhoud
   
Locatie Helststraat 49/51
  (unit 11)
  B-2630 Aartselaar
Telefoonnummer +32(0)3 - 820 55 60
Mail info[at]hunter.be
   
Linkedin Blijf op de hoogte!
   
              Driehoek Driehoek      
         
    © Hunter & Van Twist   |   Disclaimer   |   Algemene inkoop- en verkoopvoorwaarden   |   Webdesign: Devaca